Fie că tocmai ai achiziționat o mașină de spălat vase, sau deții una de ani buni, aceste sfaturi te ajută să eficientizezi procesul de spălare al vaselor și să folosești mașina într-un mod cât mai corect și economic.

Clătește vasele – Curăță bine resturile de mâncare de pe farfurii înainte să le pui în mașina de spălat vase. Astfel, nu vei avea probleme cu înfundarea filtrelor, iar vasele tale se vor spală mai ușor.

Încarcă la capacitate maximă – Încarcă mașina de spălat vase cât mai bine, dar evită supraaglomerarea mașinii. Această regulă este valabilă și pentru mașinile de spălat rufe. Vei economisi apă, energie electrică și detergent.

Împarte vasele pe categorii – Așează farfuriile întinse și cele adânci în zona inferioară a mașinii de spălat. Orientează-le cu față în jos, pentru o scurgere eficientă. Cuțitele se așează cu vârful în jos, iar restul tacamurilor cu mânerul în jos. Nu aglomera tacamurile, pentru a avea parte de o spălare eficientă. În zona superioară, dacă dispui de o mașînă cu coș încorporat, așează cănile și paharele, cu gură orientată în jos, pentru a ajută scurgerea. În cazul în care așezi platouri de mari dimensiuni în mașină de spălat, fii sigur că acestea nu blochează brațul rotativ al mașinii.

Clasa energetică – Caută un model cu o clasa energetică A sau mai ridicată, pentru a beneficia din plin de avantajele economiei de energie electrică.

Comments 0

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.